2023/12/08
۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
آیا آمریکا با ایران وارد جنگ می‌شود؟

آیا آمریکا با ایران وارد جنگ می‌شود؟

بقلم ام ک بهادرا کومار

20 نوامبر 2023

تارنمای ایندین پانچ

برگردان و کوتاه سازی علی اصغر شهدی

Asghar.shahdi@gmail.com

 

استقرار گسترده نیروی دریایی ایالات متحده در قوس وسیعی از به اصطلاح خاورمیانه بزرگ در حال انجام است - از کرت در شرق مدیترانه، تا دریای سرخ و باب المندب  و تا خلیج عدن و تا پایان مسیر خلیج عمان. این نمایش بازدارنده ممکن است به عملیات تهاجمی در مقیاس بزرگ تبدیل شود و هدف آن بازنگری در صف بندی‌های ژئوپلیتیکی و بازگرداندن آنها به شیارهای سنتی رقابت‌های درون منطقه‌ای در منطقه خلیج فارس است.

بر اساس گزارش‌ها از روز پنجشنبه، ناو هواپیمابر یو اس اس دوایت دی آیزنهاور و کشتی‌های اسکورتش در خارج از تنگه هرمز در خلیج عمان به خلیج فارس نزدیک می‌شدند. یک مقام پنتاگون مکان مورد نظر را تأیید کرد اما نگفت که آیا ناو هواپیمابر با عبور از تنگه هرمز وارد خلیج فارس خواهد شد یا خیر.

 ناظران، از ناو دیگری  موسوم به - یو اس اس فورد و اسکورت آن – نام می‌برند که هفته گذشته از سواحل اسرائیل دور شد و اکنون دوباره در جنوب جزیره  کرت فراتر از برد موشکی حزب الله لبنان استقرار یافته است.

جدای از دو گروه ناو هواپیمابر، یک گروه آماده آبی-خاکی باتان با بیست و ششمین یگان دریائی اعزامی و چندین ناوشکن موشک هدایت شونده که در بخش شمالی دریای سرخ فعالیت می‌کنند به همراه ناو فرماندهی یو اس اس ماونت ویتنی  در حالت آماده باش به سر می‌برند.

علاوه بر این، تعدادی زیردریایی تهاجمی ایالات متحده در منطقه وجود دارد، اما پنتاگون معمولاً مکان آنها را فاش نمی‌کند - به جز افشای نادری در 5 نوامبر  که اخیراً توسط فرماندهی مرکزی ایالات متحده در مورد ترانزیت زیردریایی موشک هدایت شونده هسته‌ای   یو اس اس  فلوریدا به شرق سوئز اعلام شده است.

واضح‌ترین توضیح برای چنین تقویت نیروی دریایی سهمگین این است که از آن بعنوان بخشی از تلاش برای مهار درگیری فعلی در جنوب اسرائیل و غزه یاد می‌شود. حزب الله همچنان از لبنان به شلیک موشک و موشک‌های ضد تانک به اسرائیل ادامه می‌دهد. گروه‌های شبه نظامی شیعه مورد حمایت ایران به پایگاه‌های آمریکا در عراق و سوریه حمله می‌کنند. و شورشیان حوثی در یمن در حال شلیک موشک به سمت اسرائیل هستند.  در طول دوره از 25 مهر (17 اکتبر)، حداقل 58 حمله به پایگاه‌های ایالات متحده، عمدتاً در عراق، صورت گرفته است.

نظر تندروها در ایالات متحده این است که گروه‌های شبه نظامی که به نیروهای آمریکایی حمله می‌کنند به دستور ایران عمل می‌کنند. این ادعا حاصل یک شیطنت قدیمی در ایالات متحده و اسرائیل است که در زمان نیاز به حمله تبلیغاتی علیه ایران و بازی سرزنش  مدام اوج می‌گیرد.  نظر کارشناسان، از جمله در ایالات متحده، همیشه نسبت به آن محتاط بوده است.

                                      

ناظران قدیمی می گویند حمایت  تهران  از گروه‌های مقاومت در خاورمیانه برای عقب راندن آمریکا و اسرائیل، به این معنا نیست که این گروه‌ها، «نیابت‌های ایران» می‌باشند. آنطور که معلوم شد ایران از حمله حماس به اسرائیل در 15 مهر (7 اکتبر) غافلگیر شده است.  موضوعی که به گزارش رویترز، در دیدار اخیر اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی گروه با  آیت الله علی خامنه‌ای رهبر ایران نیز مطرح و مورد تائید واقع گردیده است.

·         به هر حال، این یک واقعیت شناخته شده است که نظام ایالات متحده به خوبی از واقعیت‌های زمینی وضعیت بازی خود با ایران آگاه است و هر از چندگاه از کانال‌های پشتیبان برای تکیه بر تهران استفاده کره است. آمریکا بخوبی می‌داند که ایران نیز  از هماهنگی‌های لازم و توصیه به گروه‌های شبه نظامی شیعه برای خویشتنداری دریغ نکرده است.  اما نکته اصلی این جا است که ایران نیز در چنین مواقع بحرانی مانند امروز که نفرت و خشم نسبت به آمریکا و اسرائیل در کشورهای مسلمان به اوج خود رسیده است، محدودیت‌هایی دارد.

جالب توجه است که همزمان با ورود ناو هواپیمابر دویت ایزنهاور و اسکورت‌های آن در آب‌های نزدیک تنگه هرمز، کنسرسیوم امنیت دریایی بین المللی [IMSC] -  متشکل از از کشورهای مستقر در بحرین، که هدف رسمی آن حفظ نظم و امنیت در خلیج فارس، خلیج عمان، خلیج عدن و دریای سرخ جنوبی به ویژه در خصوص امنیت دریایی مسیرهای عرضه جهانی نفتاعلام شده است  - توصیه‌ای را برای کشتی‌هایی که از مسیرهای باب المندب و دریای سرخ تردد می‌کنند، صادر کرد. و به طور خاص توصیه می‌کند که "هنگام انتخاب مسیرها، حتی الامکان از آب‌های یمن فاصله بگیرند."

دو روز بعد از این توصیه، ارتش اسرائیل گفته است که حوثی‌های یمن یک کشتی باری را در جنوب دریای سرخ در حالی که از ترکیه به سمت هند در حرکت بود، توقیف کرده‌اند. اگرچه ارتش اضافه کرد که این کشتی متعلق به اسرائیل نبوده و هیچ اسرائیلی در میان خدمه آن وجود نداشته است، معذالک جزئیات مالکیت در پایگاه‌های اطلاعاتی حمل و نقل عمومی، مالکان کشتی را با خطوط دریائی حمل اتومبیل "ری کار کاریر" مرتبط می‌کند که توسط آبراهام «رامی» اونگار از ثروتمندترین مردان اسرائیل تأسیس شده است.

در ارتباط با نیروهای نیابتی طبق نظر محافل تندروی آمریکایی باید ایران را گوشمالی داد، کشوری که در طول جهاردهه گذشته بخوبی توانسته است از "قدرت هوشمند"بعنوان ابزار دیپلماتیک برای دفع چالش‌های ایجاد شده توسط آمریکا استفاده نماید.

در همین حال، انزوای دیپلماتیک آمریکا در خاورمیانه امروز به سطح بی سابقه‌ای رسیده است. سؤال بزرگ این است که آیا ایالات متحده  از طریق اجبار می‌تواند زمینه‌های از دست رفته در خاورمیانه را بازیابد، جایی که در آن دیگر به آمریکا اعتمادی وجود ندارد.

ایالات متحده برای تقویت روحیه ضعیف اسرائیل  در خطر گرفتار شدن با گروه‌های مقاومت است که با ایجاد باتلاق برای واشنگتن چیزی برای از دست دادن و همه چیز برای به دست آوردن دارند. اصل ماجرا این است که گروه‌های مقاومت در سرزمین مادری خود فعالیت می‌کنند و از شبکه‌های گسترده حمایت اجتماعی برخوردار هستند. حال برای دولت بایدن قبل از شروع یک جنگ همیشگی دیگر در خاورمیانه، باید یک سؤال عمیق باشد که یا ارزش ریسک کردن را دارد یانه؟

 

لینک کوتاه: https://setaresobhonline.ir/content/559883/

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.