2023/12/08
۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
دولت و شهرداری ها عامل وضعیت فعلی مسکن هستند
علی عبدالعلی زاده، وزیر پیشین مسکن و شهرسازی:

دولت و شهرداری ها عامل وضعیت فعلی مسکن هستند

علی عبدالعلی زاده، وزیر پیشین مسکن و شهرسازی در دولت های اصلاحات در گفتگو با جماران نقطه نظرهایش را درباره اوضاع نابسامان مسکن بیان کرده که گزیده ای از آن در ادامه می آید.

پشت‌صحنه وضعیت موجود
ذینفعانی وجود دارند که اجازه نمی‌دهند بازار مسکن پیشرفت کند. به نظر من، دولت و شهرداری‌ها نمی‌گذارند بازار مسکن پیشرفت داشته باشد. وقتی اخذ مالیاتی از مسکن بیش از دو برابر می‌شود این وضعیت پیش می‌آید. در دولت احمدی‌نژاد گفتند مسکن مهر می‌سازیم. ما گفتیم دولت نباید مسکن بسازد بلکه انبوه‌سازان باید مسکن بسازد. ظرفیت ساخت در دولت اصلاحات مسکن را از 400 هزار واحد در سال تا 900 هزار واحد بالا بردیم. احمدی‌نژاد گفت انبوه‌سازان پیمانکاران خانه‌های مسکن مهر شوند. دوباره انبوه‌سازی که عادت کرده بود از منابع خود بسازد، پیمانکار مسکن مهر شدند. الآن دیگر برای انبوه‌سازی نایی نمانده است.
عقل دولت‌ها و شهرداری‌ها نمی‌رسد که نفع در رونق است. مخصوصاً برای دولت. در پروژه هرمزگان که وزارت مسکن جایگزین مالک شد تا بسازد و تمام شود، آخرین برجی که ساختند اکنون 260 میلیون تومان متری فروخته می‌شود. برای خانه 260 متری، متری 260 میلیون تومان چقدر باید پرداخت کنید؟ یک وام 80 میلیونی چه‌کار می‌کند؟ وام‌ها بی‌تأثیر است و معلوم است که مسکن بحران می‌شود و ساخت‌وساز نمی‌شود. مردم را فریب می‌دهند. 85 میلیون ایرانی هستیم. بیش از 20 میلیون دنبال خرید خانه نیستند ولی می‌شنوند 100 میلیون وام برای خانه می‌دهند و کسی که می‌خواهد بخرد این میزان املاک است اگر وام را بدهند! مگر به چند نفر وام می‌دهند؟ آن‌قدر کاغذبازی است و آن‌قدر مدرک می‌خواهند که طرف خسته می‌شود.

 عدم‌مداخله دولت
ناپلئون وقتی در فرانسه حکومت خود را محکم کرد و دشمنان فرانسه را سر جای خود نشاند به‌عنوان دولت مرکزی قدرتمند بود اتاق بازرگانی پاریس را جمع کرد و گفت ما کشور باثباتی هستیم، حالا بگویید چه کمکی کنم که اقتصاد اول دنیا شویم؟ هیچ‌کسی حرفی نزد. سه بار این سؤال را پرسید، این تجار همدیگر را نگاه می‌کردند و می‌ترسیدند. دفعه چهارم عصبانی شد و پرسید چرا جواب نمی‌دهید؟! رئیس اتاق پیرمردی بود و گفت مداخله نکنید، مزاحمت ایجاد نکنید و اجازه دهید کار خود را کنیم. این‌یک مکتب اقتصادی است. دولت وقتی نمی‌تواند تورم را مهار کند و خود تورم می‌سازد، مداخله نکنید! چه‌کار به حوزه مسکن دارید؟ باور کنید احمدی‌نژاد و رئیسی اگر وعده ساخت مسکن نمی‌دادند وضعیت مسکن حالا بهتر بود. مسکن مهر کمر انبوه‌سازان را شکست. دولت سیزدهم هم دو سال فرصت سوزی کرد و کار اساسی در حوزه مسکن نکرد.

همه‌پرسی برگزار کنید
انتخابات و آزاد همه‌پرسی برگزار کنند تا ببینند کسانی که این وعده‌ها را داده‌اند چقدر رأی می‌آورند!  دولت دخالت نکند! اجازه دهید مردم کار خود را در مسکن انجام بدهند. اگر خود مردم همکاری نکنند هیچ دستگاهی نمی‌تواند کار خودش را خوب انجام دهد. وزارتخانه‌ها باید جمع شوند. نیازی به این‌همه وزارتخانه و وزیر و مدیرکل و کارمند نداریم. مسکن نیاز حیاتی مردم وزندگی آن‌ها است. زندگی متوقف نمی‌شود. نیاز به مسکن هم متوقف نشده است، انباشته‌شده است. کسی که از سر ناچاری در خانه پدر زندگی می‌کند، امیدوار است خانه داشته باشد. اگر موانع را برداریم رونق ایجاد می‌شود ولی الآن با این شرایطی که وجود دارد و موانعی که بر سر راه چیدند امیدی نیست. برنامه توسعه هفتم چشم‌انداز روشنی ندارد.

 

لینک کوتاه: https://setaresobhonline.ir/content/559829/

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.