قیمت خودرو سال آینده افزایش می یابد یا کاهش؟
ستاره صبح - پارسا سپهری: قیمت خودرو همسو با گرانی ارز و تورم همچنان بالاست. مصرفکنندگان خودرو به دلیل افزایش قیمتها و نبود تعادل در عرضه و تقاضا بازار مجبورند خودروهای بدون کیفیت داخلی را باقیمت بالا که تولید آنها در انحصار دو شرکت ایرانخودرو و سایپا است را خریداری کنند. همچنین واردات خودروهای خارجی با تعداد کم و گران تنها به قشر ثروتمند جامعه تعلق می گیرد. دراینارتباط یک مقام مسئول در شورای رقابت پیشبینی کرد که 30 تا 70 درصد قیمت خودروهای داخلی سال آینده افزایش خواهد یافت. همچنین دبیر انجمن واردکنندگان خودرو میگوید: واردات خودرو دستدوم باکیفیت خارجی میتواند بازار خودرو را متعادل کند.
افزایش قیمت خودرو در سال جدید
یک مقام مسئول در شورای رقابت، گفت: برای سال آینده قیمت کارخانهای برخی خودروهای داخلی افزایش مییابد اما ممکن است در مورد برخی خودروها این افزایش قیمت کمتر و در برخی دیگر این افزایش قیمت بیشتر باشد. فارس: یک مقام مسئول در شورای رقابت، گفت: برای سال آینده قیمت کارخانهای برخی خودروهای داخلی افزایش مییابد اما ممکن است در مورد برخی خودروها این افزایش قیمت کمتر و در برخی دیگر این افزایش قیمت بیشتر باشد.
سپهر دادجوی توکلی در پاسخ به این سؤال که نتیجه برگزاری کارگروههای مشترک درباره قیمت خودرو به کجا رسید و آیا طرح موضوع افزایش قیمت کارخانهای خودرو بین 30 تا 70 درصد که از سوی یکی از مسئولان اعلام شد صحت دارد؟ گفت: شورای رقابت «دستورالعمل تنظیم بازار خودروی سواری» را به نهادهای مجری هر حوزه اعلام میکند و آنها موظفاند بر اساس دستورالعمل مذکور قیمت آن کالا را تعیین کنند در موضوع خودرو و اعلام قیمت نیز این کاربر عهده شورای رقابت نیست و بههیچعنوان طبق قانون، شورای رقابت وظیفه اعلام قیمت را بر عهده ندارد. دادجوی توکلی بیان داشت: در موضوع افزایش ۳۰ تا ۷۰ درصدی قیمت خودرو نزدیک به واقعیت است اما واقعی نیست، درواقع بر اساس جلساتی که تشکیلشده این نتیجه حاصلشده که خودروها بین ۳۰ تا ۷۰ درصد افزایش قیمت داشته باشند.
سود واردات خودرو دستدوم
دبیر انجمن واردکنندگان خودرو میگوید: واردات خودروهای کارکرده اتفاق عجیبی نیست و در دنیا صورت میگیرد. مهدی دادفر، دبیر انجمن واردکنندگان خودرو در گفتوگو با خبرگزاری خبر آنلاین درباره واردات خودروهای دستدوم مصوبه مجلس، میگوید: بازار خودرو کشور با کمبود عرضه مواجه است و این عرضه باید به نحوی پاسخ داده شود. وظیفه خودروسازان است که حجم تقاضا در کشور را پاسخ دهند؛ بهخصوص اینکه بخشی از این نیاز مردم نشاءت گرفته از رفع نیاز اولیهشان برای داشتن خودرو است. این در شرایطی است که خودرو تبدیل به یک کالای سرمایهای به خاطر عرضه محدودشده است. اگر خودروسازان نمیتوانند کمبود بخش عرضه و نیاز مردم را تأمین کنند، مجبور هستیم از طریق واردات، این نوع از کالا را تأمین کنیم و در مدلها و قیمتهای مختلف در اختیار مردم بگذاریم؛ بدون چشمداشت به عوارض و تعرفه و...، بهطوریکه خودروی ۴۰۰ میلیون تومانی را یک میلیارد تومان روی آن بگذاریم و اینیک میلیارد تومان را در خزانه بگذاریم.
۷ میلیارد دلار گردش مالی خودروهای کارکرده در دنیا
دبیر انجمن واردکنندگان خودرو بابیان اینکه اگر امکان واردات خودرو نو وجود نداشت، میتوانیم خودرو دستدوم بیاوریم، تصریح میکند: واردات خودرو دستدوم چه اشکالی دارد؟ در ۱۴۸ کشور دنیا طی سه سال گذشته در حدود ۷ میلیارد دلار گردش مالی خودروهای کارکرده بوده است. از این ۱۴۸ کشور دنیا، ۱۸ کشور اجازه واردات هیچ خودرو کارکردهای را نمیدهند، ولی اجازه واردات خودروهای هیبریدی و برقی کارکرده را دادهاند. من اعتقاددارم که وقتی یک کاری را همه دنیا انجام میدهند و برای مردمشان مفید بوده، ما هم میتوانیم انجام دهیم و باید انجام دهیم، چون برای مردم مفید است. حداقل بگذاریم مردم خودرو ایمن دو سه سال کارکرده با بودجهای که دارند، سوار شوند.
تعادل در بازار خودرو
دبیر انجمن واردکنندگان خودرو بابیان اینکه واردات خودروهای دستدوم روی بازار خودرو و قیمتها اثر دارد، میگوید: مبادی ورود را مناطق آزاد میتوانند بگذارند؛ بدون محدودیت حجم موتور و ارزش. مناطق آزاد، شریان توزیع برای کشور باشد؛ اینگونه هم مناطق آزاد رونق پیدا میکند و هم دپوی خودرویی صفرکیلومتر و کارکرده در مناطق آزاد دارید که اگر در بازار داخلی این نیاز احساس شد و از طرف خودروسازان داخلی پاسخ به تقاضا داده نشد، مناطق آزاد باز شود و خودرو را وارد بازار کشور کنید. دادفر بابیان اینکه با این روش میتواند سریع بازار کشور را به تعادل رساند، عنوان میکند: الزاماً داشتن خودرو کارکرده کار بدی نیست. وظیفه مسئولان این است که این گردش را تسهیل کنند. ما حتی میتوانیم خودرو بیاوریم و باز صادر کنیم.